Feminist! Javisst!

FI KNAPPAR IN PÅ SD MED STORMSTEG
På bara 12 dagar har Fi:s stöd ökat från 2,5% till 5,4% enligt Novus senaste mätning. Samtidigt står SD stilla och nu är det knappt en procentenhet som skiljer oss åt.

Höjer vi blicken och tittar ut över Europa ser vi att rasistiska, nazistiska och fascistiska partier mobiliserar sig. Flera av dem finns redan i Europaparlamentet och undersökningar talar för att de kommer få större stöd än någonsin i år.

Därför är det en obeskrivlig känsla att vi i Sverige har möjligheten att stå ut ur mängden med ett valresultat där en rosa politik får större stöd än nationalistiska intressen. Den rörelse vi skapar har inga nationsgränser, vi kämpar för alla människors rätt och möjlighet till ett värdigt och tryggt liv.

Det är nu det gäller. Ta med en kompis till vallokalen imorgon - tillsammans kan vi skriva historia och använda vår röst för att vända färdriktningen.
 

Varför behövs ett feministiskt parti?

De etablerade politiska partierna förmår inte utmana könsmaktsordningen på allvar. Utredning efter utredning tillsätts medan viktiga beslut för jämställdheten skjuts på framtiden. Trots de rättigheter som kvinnor genom envist arbete och hård kamp lyckats uppnå, så förmår dagens politiska system inte förverkliga ett jämställt samhälle. Feministiskt initiativ har politiken för att utmana de andra partierna och på riktigt driva fram en feministisk politik för en värld fri från diskriminering. Feministiskt initiativ tillför en ny dimension i politiken.

Feministiskt initiativ har en vision om ett samhälle där alla kan färdas väl genom livet. Det kräver att samhället i alla avseenden beaktar de mänskliga rättigheterna och tryggar rätten till hälsa, arbete, bostad, utbildning, social omsorg och trygghet. Politiken ska användas för att säkra människors lika möjligheter och utfall oavsett kön, hudfärg, etnicitet, klasstillhörighet, sexualitet, funktionsförmåga eller könsidentitet.
 

Kommentarer

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig!

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0